Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Με διπλη 3D καμερα και Android η πρωτη ταμπλετα της LG

Νέα Υόρκη: Η νοτιοκορεατική LG Electronics ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο πρώτος της υπολογιστής ταμπλέτα θα κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ το Μάρτιο με την προοπτική «να δημιουργήσει νέα τάση στην παγκόσμια αγορά». Το G-Slate, βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα της Google, θα μπορεί να βιντεοσκοπεί σε τρεις διαστάσεις και θα συνοδεύεται από ειδικά γυαλιά.
Η ταμπλέτα της LG έχει οθόνη με διαγώνιο 8,9 ιντσών, λίγο μικρότερη από την οθόνη των 9,7 ιντσών του iPad και λίγο μεγαλύτερη από τις 7 ίντσες του Samsung Galaxy.
Στην οπίσθια όψη, το G-Slate έχει διπλή κάμερα για τη λήψη στερεοσκοπικών εικόνων και βίντεο, ενώ μία ακόμα κάμερα υπάρχει στην μπροστινή όψη για βιντεοκλήσεις. Η ταμπλέτα θα συνοδεύεται από ειδικά γυαλιά με έναν κόκκινο και έναν μπλε φακό.
Οι ημερομηνίες διάθεσης σε αγορές εκτός των ΗΠΑ θα ανακοινωθούν εντός του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε η LG, τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων.
«Ο υπολογιστής-ταμπλέτα της LG αναμένεται να δημιουργήσει νέα τάση στην παγκόσμια αγορά καθώς και στη Βόρειο Αμερική» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Tο G-Slate τρέχει την έκδοση Honeycomb του Android, ειδικά σχεδιασμένη για φορητές συσκευές με σχετικά μεγάλες οθόνες αφής.
Στις ΗΠΑ, η ταμπλέτα θα διατίθεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, η τιμή του όμως δεν έχει ανακοινωθεί.
Από την Τετάρτη, η T-Mobile προσφέρει και μία ακόμα ταμπλέτα, το Streak 7 της Dell.

Πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More