Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Ψαχνετε διευθυντη μαρκετινγκ; Ελατε να με συναντησετε"

To δικό του “σαλόνι εργασίας” δημιούργησε ένας 44χρονος Γάλλος, που αναζητά... εργοδότη! “Αναζητάτε διευθυντή μάρκετινγκ; Ελάτε να με συναντήσετε”, ανέγραφε το πανό, που είχε αναρτήσει για να διαφημίσει το χώρο που δημιούργησε, σε εκθεσιακό χώρο σε προάστιο του Παρισιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Monde”, ο Allain Gutton διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, παραμένει άνεργος εδώ και επτά μήνες αναζητώντας εργασία σχετική με το μάρκετινγκ.

“Ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα στις 3 Ιανουραρίου”, δήλωσε στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι έχει στείλει αμέτρητα βιογραφικά και έχει παρακολουθήσει ήδη αρκετές “ημερίδες καριέρας”, όπου συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εργοδότες τον ενημέρωναν ότι "η θέση καλύφθηκε”, αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπήρξε καν αρνητική απάντηση, όπως είπε.

Αρχικά, έφτιαξε μια ιστοσελίδα με όνομα... “Προσλάβετέ με”!

Στη συνέχεια, επιστράτευσε το Facebook και νοίκιασε το περίπτερο 8 του εκθεσιακού κέντρου Porte de Versailles στο Παρίσι.

Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ημέρα, είχε γεμίσει τη λεωφόρο που περνά έξω από το εκθεσιακό κέντρο με αφίσες, που διαφήμιζαν την “ημέρα πρόσληψης του Allain Gutton”.

“Ήθελα να δείξω ότι είμαι δημιουργικός. Και είναι σίγουρο ότι με το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από την ιδέα, προσέλκυσα εκατοντάδες ενδιαφερόμενους εργοδότες. Κάποιοι θα με απορρίψουν, άλλοι όμως, ίσως με επιλέξουν. Είναι ασφαλώς πιο αποτελεσματικό από το να στέλνεις βιογραφικά”, τόνισε ο Gutton, παραδεχόμενος πως αντί για το ποσό των 70.000 ευρώ, που θα του στοίχιζε κανονικά το εγχείρημα, δεν ξόδεψε περισσότερα από 1.000 ευρώ, χάρις στη βοήθεια ευκατάστατων φίλων του.

Τώρα, δεν απομένει τίποτα άλλο, παρά να δείξει ο χρόνος την επιτυχία ή μη του εγχειρήματός του.

“Έλαβα πολλά μηνύματα από ανέργους που μου εκφράζουν ευχαριστίες, διότι τους ανύψωσα το ηθικό. Τίποτε άλλο για την ώρα. Ακόμα και για αυτό άξιζε τον κόπο”, είπε ο ίδιος.

Πηγή cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More