Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Γιατι οι σημαδεμενοι ανδρες αρεσουν στις γυναικες;

Οι ουλές στο ανδρικό πρόσωπο αποδεικνύεται πως… εξιτάρουν τις γυναίκες! Απόδειξη; Σύμφωνα με ένα νέο επιστημονικό εύρημα οι άνδρες είναι κατά 6% ακόμα πιο γοητευτικοί αν έχουν “σημαδεμένο” πρόσωπο. Παρόλα αυτά, δεν αποτελούν το τέλειο ταίρι για γάμο!

Όπως ωστόσο, διευκρινίζουν οι γυναίκες προτιμούν εκείνα τα σημάδια που έχουν προκληθεί από καυγά ή βίαιη σύγκρουση, ή έστω από κάποιο ατύχημα μετά από ριψοκίνδυνη συμπεριφορά. Αντίθετα, οι ουλές από ανεμοβλογιά ή ακμή, τις αφήνουν από ό,τι φαίνεται παγερά αδιάφορες.

Το αντίθετο πάντως, δεν ισχύει για τους άντρες, αφού όπως λένε το καθαρό πρόσωπο κάνει τη διαφορά στην γυναίκα! Είναι αξιοσημείωτο ότι τείνουν να αποδίδουν τις ουλές των αγνώστων γυναικών σε αρρώστια ή ατύχημα…

Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχειά, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα ομάδας ψυχολόγων των βρετανικών πανεπιστημίων του Λίβερπουλ και του Στέρλινγκ, οι οποίοι μελέτησαν για πρώτη φορά τη ψυχολογική και ειδικότερα τη σεξουαλική εντύπωση που αφήνουν στα δύο φύλα οι ουλές του προσώπου.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν έκπληξη, αφού “τάραξαν τα νερά” στη δεδομένη αντίληψη ότι γενικά στη Δύση οι ουλές είναι απωθητικές. Ειδικότερα, μόνον στις μη δυτικές κουλτούρες, θεωρούνταν από παλιά σημάδι ωριμότητας και δύναμης.

Όπως όμως, αναφέρεται στην εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Personality and Individual Differrences” (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), οι άνδρες με μέτριες ουλές στο πρόσωπο (στα μάγουλα, το μέτωπο ή το σαγόνι) χαρακτηρίστηκαν γενικά πιο γοητευτικοί από τις γυναίκες που αναζητούσαν μια σύντομη σχέση – όχι όμως, τη μόνιμη δέσμευση του γάμου.

Αίνιγμα παραμένει για τους ψυχολόγους ο λόγος που οι ουλές είναι ελκυστικές στο γυναικείο φύλο. Οι περισσότεροι πάντως πιστεύουν πως το “σημαδεμένο” πρόσωπο συχνά μεταφράζεται ως σύμβολο θάρρους και αρρενωπότητας. Το μίγμα αυτό δημιουργεί την εντύπωση στις γυναίκες ότι θα ζήσουν μια δυναμική, συναρπαστική και ριψοκίνδυνη προσωπικότητα. Οι ενδείξεις αυτές, κατά τους επιστήμονες, παραπέμπουν σε υψηλή τεστοστερόνη, καλά γονίδια και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – ό,τι δηλαδή επιθυμούν ενδόμυχα οι γυναίκες για το σεξουαλικό τους ταίρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More