Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανθρωπος-Υπολογιστης: ισοπαλια!

Ο παίκτης και ο υπολογιστής έφεραν σχεδόν το ίδιο σκορ κατά την πρώτη ημέρα της ειδικής έκδοσης ενός αμερικανικού παιχνιδιού σήμερα, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την παντοδυναμία των υπολογιστών.

Ο παίκτης στο δημοφιλές αμερικανικό παιχνίδι Jeopardy ήρθε ισόπαλος με τον υπερ-υπολογιστή της IBM, Watson, καθώς στο τέλος του επεισοδίου κέρδισαν αμφότεροι 5.000 δολάρια.

Ανθρωπος και μηχάνημα θα αναμετρηθούν και πάλι σε δύο γύρους, σήμερα και αύριο Τετάρτη, για να κριθεί ποιός θα είναι ο νικητής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η IBM προωθεί τον Watson στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναβαθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Jeopardy θεωρείται μία αναβαθμισμένη εκδοχή της αναμέτρησης του υπολογιστή της IBM, Deep Blue, με τον πρωταθλητή στο σκάκι, Γκάρι Γκασπάροφ, ο οποίος το 1996 ηττήθηκε από το μηχάνημα.

Το τηλεοπτικό κουίζ, που προβάλλεται από το 1964, παρουσιάζει στους παίκτες απαντήσεις και εκείνοι πρέπει να μαντέψουν τη σωστή ερώτηση.

Ο Watson έχει ικανότητα επεξεργασίας όση 2.800 ισχυροί υπολογιστές και δεν έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. "Εκπροσωπήθηκε" στην εκπομπή της Δευτέρας από μία οθόνη, που τοποθετήθηκε μεταξύ δύο παικτών.

Ο Watson ξεκίνησε καλά και προηγείτο στις πρώτες ερωτήσεις.

Στο τέλος όμως της αναμέτρησης ήρθε ισοπαλία με τον Μπραντ Ράτερ, έναν από τους παλαιότερους πρωταθλητές της εκπομπής.

Ενας άλλος πρώην πρωταθλητής, ο Κεν Τζένιγκς, ήρθε τρίτος και κέρδισε 2.000 δολάρια.


πηγη: ikypros.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More