Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το πρωτο φιλι καθοριζει το μελλον μιας σχεσης!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ φιλί ενός ζευγαριού δεν είναι κάτι απλό. Μπορεί να καθορίσει το μέλλον μιας σχέσης ιδίως για τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν ως «τεστ συμβατότητας». 


Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Όλμπανι στις ΗΠΑ, με το πρώτο φιλί αξιολογούν τις «ρομαντικές και χημικές ενδείξεις» του συντρόφου τους. Ένα «καλό φιλί» στο πρώτο ραντεβού κάνει την γυναίκα να ανοιχτεί απέναντι στον άνδρα, ενώ μακροπρόθεσμα βλέπει το φιλί ως μέσο για να δεθεί μαζί του και να εξετάσει εάν της παραμένει πιστός και εάν ενδιαφέρεται. Για τον άνδρα το φιλί δεν είναι τόσο σημαντικό. Μπορεί να αποτελεί πηγή ορμονικών πληροφοριών, αλλά κυρίως το θεωρεί προκαταρκτικό του σεξ. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας θεωρεί καλό φιλί εκείνο στο οποίο του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του και επιβραβεύεται με βογκητά ηδονής από τη γυναίκα.
Οι πληροφορίες
Ο δρ. Γκόρντον Γκάλαπ, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι «οι πληροφορίες που μεταδίδονται από το φιλί μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε μια σχέση. Το πρώτο φιλί μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει μια σχέση». Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εξελικτική Ψυχολογία», μέσω του φιλιού μεταδίδονται ενδείξεις για την υγεία ενός ατόμου. Αυτές οι ενδείξεις καταγράφονται, υποσυνείδητα ή συνειδητά, αλλά είναι πιο σημαντικές για τις γυναίκες επειδή εκείνες ενδιαφέρονται περισσότερο για μακροχρόνιες σχέσεις. Οι γυναίκες είναι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο πώς μυρίζει η αναπνοή του άντρα, τι γεύση έχει το στόμα του και σε ποια κατάσταση είναι τα δόντια του.
«Αυτή η έρευνα», λέει ο δρ. Γκάλαπ, «δείχνει ότι το ερωτικό φιλί μπορεί να έχει αναπτυχθεί ως στρατηγική για το φλερτ, που λειτουργεί ως τεχνική για την αξιολόγηση του συντρόφου». Οι γυναίκες είναι 50% λιγότερο πρόθυμες να κάνουν σεξ με κάποιον με τον οποίο δεν απολαμβάνουν να φιλιούνται. Αντίθετα, οι άνδρες είναι έτοιμοι να κάνουν σεξ με μια γυναίκα που όχι μόνο δεν φιλάει καλά, αλλά και χωρίς καν να ανταλλάξουν φιλί.



πηγη sxeseis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More