Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι πιο ψαγμενες κινηματογραφικες αιθουσες





Δερμάτινες πολυθρόνες με υποπόδια, κοκτέιλ σαμπάνιας, vintage ατμόσφαιρα σε πλάσμα οθόνη και 4D τεχνολογία coming soon at a theatre near you.

Ακόμα κι αν τα συστήματα home theatre γίνονται όλο και καλύτερα, η λαχτάρα για τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι αίθουσες κινηματογράφου είναι ακόμα ζωντανή και ικανή να σηκώσει πολλούς από τον ζεστό καναπέ τους. Αρκετοί κλασικοί κινηματογράφοι παρακολουθούν τις προηγμένες τεχνολογίες και συντροφεύουν τις βραδιές των θεατών τους με ψαγμένα events, gourmet μεζεδάκια και μπέικον ποπ κορν.

Σε μια προσπάθεια να παντρευτεί το στιλ του παρελθόντος με την τεχνολογία του μέλλοντος, οι παλιοί καλοί κινηματογράφοι γίνονται πολιτιστικά κέντρα μέσα σε μια γειτονιά.

The Raj Mandir, Jaipur, India



Αυτό το Bollywood κινηματογραφικό παλάτι είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, όπου οι θεατές του κάθονται σε θέσεις, το όνομα των οποίων είναι ένα πολύτιμο πετράδι. Χτίστηκε την δεκαετία του 1970 και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από την ροζ πρόσοψή του, ενώ το εσωτερικό λόμπι του είναι μια ρετρό αίθουσα χορού σε παστέλ χρώματα, σαν παγωτό.

Alamo Drafthouse, Austin, Texas



Σε αυτή την αλυσίδα κινηματογράφων οι θεατές δεν χρειάζεται μόνο να βάλουν το κινητό τους στο αθόρυβο, αλλά ακόμα απαγορεύονται τα μηνύματα κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας. Επίσης, πολλές φορές πρέπει να τρώνε μόνο όταν το ίδιο κάνουν οι ηθοποιοί στην τανία ή για να μπεις στην αίθουσα πρέπει να έχεις ντυθεί, όπως ένας χαρακτήρας του έργου. Αλλιώς, κάτσε σπίτι σου.

ReRun Cinema, Brooklyn, New York



Όσοι επιλέγουν να δουν ταινία σε μια εξάμετρη οθόνη εδώ μπορούν να κατεβάσουν την πλάτη του παλιού καθίσματος αυτοκινήτου - θέσης τους, να επιλέξουν από διάφορες γκουρμέ ποικιλίες ποπ κορν και πολλά είδη μπύρας.

Cinémathèque Française, Paris



Το ορόσημο του γαλλικού κινηματογράφου που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βοήθησε σκηνοθέτες όπως ο Truffaut και ο Godard μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα μοντέρνο συγκρότημα στις όχθες του Σηκουάνα. Αυτό που το 1930 ξεκίνησε ως η προσπάθεια μιας νέας μορφής ψυχαγωγίας έχει μεταμορφθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία κινηματογραφικού υλικού.

Sun Pictures Cinema, Broome, Australia



Χτισμένο από λαμαρίνες και ξύλο το 1916 για να διασκεδάζει τους ντόπιους στην πόλη Outback αποτελεί την παλαιότερη εικόνα υπαίθριου σινεμά στον κόσμο. Ένας επιχειρηματίας βοήθησε να σωθεί αμετάβλητος και έτσι τα καθίσματα είναι ακόμα ξαπλώστρες καταστρώματος και αν πας στις τουαλέτες μπες στο “Humphrey’s” αν είσαι άντρας ή στο “Vivien’s” αν είσαι γυναίκα.

Kennedy School, Portland



Ένα άλλοτε δημοτικό σχολείο είναι τώρα ένα ξενοδοχείο 35 δωματίων με εστιατόριο και έναν εκκεντρικό κινηματογράφο που στεγάζεται στο παλιό αμφιθέατρο των 300 θέσεων με ταινίες και μενού για όλα τα γούστα.

Colosseum Kino, Oslo, Norway



Ο μεγαλύτερος κινηματογράφος στη Βόρεια Ευρώπη μοιάζει με τον τεράστιο γκρι θόλο του σαν ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Σκανδιναβία, ενώ έχει χτιστεί το 1921. Στα 90 χρόνια ζωής του δεν έμεινε ποτέ πίσω στο μάθημα της τεχνολογίας.

The Electric Cinema, London



Όταν το Notting Hill έγινε ταινία αυτή η cosy γωνιά έγινε τόσο γνωστή όσο η ιστορία της Julia Roberts και του Hugh Grant. Παραμένει ένα άνετο κρησφύγετο δερμάτινων καναπέδων, με υποπόδια και απεριτίφ από σαμπάνια από ένα σπάνια εξοπλισμένο μπαρ.

Cine Acapulco, Havana



Η Αβάνα είχε περισσότερες από 130 κινηματογραφικές αίθουσες στην χρυσή εποχή της από το 1930-1950, ενώ τώρα μόλις το ένα τρίτο παραμένουν ανοικτές. Το Cine Acapulco από το 1958 ξεχωρίζει ως ο τελευταίος πολυτελής κινηματογράφος της πριν Κάστρο περιόδου. Σχεδιασμένος σε μοντέρνο στιλ με επένδυση ξύλου και τεράστιους καθρέφτες δείχνει ακόμα ταινίες και πολλές φορές με κλιματισμό.

The Cine de Chef, Seoul



Για του VIP λάτρεις του κινηματογράφου και τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν να απολαμβάνουν ένα δείπνο και μια ταινία. Μόνο για 30 άτομα θυμίζει ιδιωτική αίθουσα προβολών, διαθέτει πολυθρόνες με υποπόδια και βολικά τραπεζάκια. Αφού κάποιος άλλος σου παρκάρει το αυτοκίνητο, ανεβαίνεις με ασανσέρ στο εστιατόριο για το βραδινό, μετά περνάς στην αίθουσα,η οποία διαθέτει σερβιτόρο. Το εισιτήριο αναμενόμενα ξεκινά από 50 ευρώ.





cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More