Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο εντυπωσιακα τελεφερικ στον κοσμο

Τα τελεφερίκ σίγουρα δημιουργούν ανάμικτα συναισθήματα στους ανθρώπους. Άλλοι τα λατρεύουν ενώ άλλοι παθαίνουν υστερία μόνο και στην σκέψη να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ατσάλινο κουτί που κρέμεται από ένα συρματόσκοινο εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος.

Δείτε πέντε από τα πιο εντυπωσιακά τελεφερίκ στον Κόσμο.

1. Tianmen Chan, Κίνα






Στην επαρχία Χουνάν, οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη Ζαντσιάγιε συναντάμε το τελεφερίκ του όρους Tianmen Chan (στα κινέζικα σημαίνει Πύλη του Παραδείσου). Για να φτάσει κανείς στην κορυφή του βουνού έχει δύο επιλογές.

Η πρώτη να ανέβει 999 (μα γιατί δεν βάζανε άλλο ένα; ;) απότομα σκαλοπάτια και η δεύτερη να χρησιμοποιήσει το καλωδιοτά βαγόνια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος τελεφερίκ σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού η διαδρομή είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα ενώ φτάνει σε ύψος 1279 μέτρων.


2. Aiguille du Midi, Γαλλία




Το Aiguille du Midi είναι ένα βουνό στις Γαλλικές Άλπεις. Το τελεφερίκ που υπάρχει στην κορυφή του, το Téléphérique de l’Aiguille du Midi κατασκευάστηκε το 1955 και κράτησε τα σκήπτρα του υψηλότερου τελεφερίκ στον κόσμο για δύο δεκαετίες.

Το ρεκόρ που ακόμα κρατάει είναι αυτό της κάθετης αναρρίχησης, από τα 1,035 στα 3,842 μέτρα. Έχει δύο σκέλη: Το πρώτο από το Σαμονί στο Plan de l’Aiguille στα 2,317 μέτρα και από εκεί κατευθείαν στην κορυφή χωρίς να παρεμβάλλεται άλλος Πυλώνας Στήριξης.


3. Rio de Janeiro, Βραζιλία







Το τελεφερίκ του Ρίο στην Βραζιλία είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά καθώς ατενίζεις από ψηλά ολόκληρη την πόλη με τις πασίγνωστες παραλίες της.

Τα βαγόνια είναι αρκετά μεγάλα και μπορούν να μεταφέρουν έως και 75 άτομα. Από την έναρξη λειτουργίας του το 1912, το τελεφερίκ έχει μεταφέρει πάνω από 37,000,000 επιβάτες. Να τονιστεί ότι θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή τελεφερίκ στον Κόσμο.


4. Langkawi, Μαλαισία







Το Langkawi, ή αλλιώς «Κόσμημα του Kedah», είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 104 νησιά στην βορειοδυτική Μαλαισία.

Το τελεφερίκ πηγαίνει τους επισκέπτες στην κορυφή του όρους Gunung Mat Chinchang, όπου βρίσκεται η γέφυρα Langkawi Sky. Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο όμορφα τελεφερίκ που μπορεί να συναντήσει κανείς. Η Θέα και τα τοπία κόβουν την ανάσα.


5. Skyrail, Χόνγκ Κόνγκ







Το τελεφερίκ Skyrail αιωρείται αποκλειστικά πάνω από θάλασσα και είναι για επιβάτες με γερά νεύρα. Να σημειώσουμε ότι τον Ιούνιο του 2007 ένα βαγόνι έπεσε από ύψος 60 μέτρων ευτυχώς σε ώρα που δεν υπήρχε κανένας επιβάτης μέσα.

Οι έρευνες έδειξαν ότι το ατύχημα προκλήθηκε από αμέλεια ένος μηχανικού συντήρησης της ιδιοκτήτριας εταιρίας.





dinfo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More