Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο ερασιτεχνης Ποτερ

Ένας νεαρός από το Μάντσεστερ, φανατικός θαυμαστής του Χάρι Πότερ, συνελήφθη από τις αρχές αφού είχε γεμίσει το δωμάτιό του με εκρηκτικά ικανά να ανατινάξουν όλο το τετράγωνο. Υποστήριξε ότι απλώς ήθελε να κάνει ξόρκια Οι ταινίες του Χάρι Πότερ θα έπρεπε να συνοδεύονται με την υπόδειξη "Do not try this at home" που λένε και οι ταχυδακτυλουργοί για τα επικίνδυνα κόλπα τους.

Και αυτό γιατί ένας 24χρονος φανατικός θαυμαστής του ήρωα μετέτρεψε το δωμάτιό του σε ένα εκρηκτικό εργοστάσιο παραγωγής …μαγικών ξορκιών.

Ο Γκρέγκορι Γουίτμαν από το Μάντσεστερ με το ψευδώνυμο "ο Mάγος" συνελήφθη από τις αρχές στις 6 το πρωί όταν η αντιτρομοκρατική εισέβαλε στο σπίτι του μετά από κλήσεις που δέχτηκε.

Οι αρχές κατάσχεσαν διάφορα χημικά ικανά να πραγματοποιήσουν ισχυρή  έκρηξη ικανή να ισοπεδώσει το τετράγωνο, ενώ ειδική ομάδα εκκένωσε τα γειτονικά σπίτια και προέβη σε ενδελεχή έρευνα της οικίας του.

Μάλιστα επι τόπου στάλθηκαν πυροτεχνουργοί ενώ τα παιδιά στα διπλανά σχολεία έπρεπε να παραμείνουν εντος του σχολικού συγκροτήματος για να παίξουν και  να μη διακινδυνέψουν να βγουν στην αυλή.

Ο 24χρονος που υποστήριξε ότι απλά έκανε παγανιστικά ξόρκια, συνελήφθη  καθώς κρίθηκε ύποπτος για δημιουργία εκρηκτικών υλών ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος  με εγγύηση μέχρι τον Ιούνιο εν αναμονή της έρευνας και μέχρι οι επιστήμονες να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες  δοκιμές στις χημικές ουσίες που κατασχέθηκαν.

Πηγή news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More