Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νεο φορητο PlayStatιon και σουιτα παιχνιδιων για Android παρουσιασε η Sony

Τόκιο: H Sony παρουσίασε το διάδοχο του PSP, μια φορητή έκδοση του PlayStation με οθόνη αφής, GPS, αισθητήρες κίνησης και δικτύωση 3G. Προανήγγειλε επίσης μια εφαρμογή «PlayStation Suite» που μετατρέπει σε παιχνιδομηχανές τα κινητά και τις ταμπλέτες Android.
Η νέα φορητή συσκευή, με την ονομασία NGP (Next Generation Portable), θα φτάσει στην αγορά στα τέλη του έτους σε τιμή που δεν έχει διευκρινιστεί.
To NGP, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση στο Τόκιο, διαθέτει οθόνη αφής OLED πέντε ιντσών (δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στα περισσότερα smartphone), καθώς και χειριστήριο αφής στο πίσω μέρος που συνδυάζεται με τα παραδοσιακά κουμπιά και ένα μικρό τζόιστικ.
«Θέλουμε να φέρουμε μια επανάσταση στα χέρια σας» δήλωσε υπερήφανος ο Καζούο Χιράι, επικεφαλής του τμήματος gaming της Sony.
Το NGP θα αναμετρηθεί με το 3DS που θα λανσάρει φέτος η Nintento, την πρώτη φορητή κονσόλα που προβάλλει 3D χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών.
Η πρόταση της Sony δεν δίνει τρισδιάστατη εικόνα, διαθέτει όμως δέκτη GPS και αισθητήρες αφής ώστε οι παίκτες να μπορούν να την κουνούν και να την γυρίζουν προς τα πλάγια για να ελέγχουν τους χαρακτήρες στην οθόνη.
Εκτός από την ασύρματη δικτύωση WiFi που προσέφερε το προηγούμενο μοντέλο, το NGP μπορεί να κατεβάζει παιχνίδια και να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω δικτύων τηλεφωνίας 3G.
Η μεγάλη, λαμπερή οθόνη OLED (οργανικών φωτοδιόδων) και η ποικιλία παιχνιδιών ίσως επιτρέψουν στο NGP να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως και ως παιχνιδομηχανή.
Ο Ρικάρντο Τόρες, αρχισυντάκτης του δικτυακού τόπου GameSpot, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οθόνη του NGP: «Η πιστότητα των γραφικών στα παιχνίδια που μας έδειξαν ήταν εντυπωσιακή λόγω της οθόνης OLED, η οποία ήταν υπέροχη» σχολίασε μετά την παρουσίαση.
Για όσους προτιμούν να παίζουν στο κινητό, η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή PlayStation Suite για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές-ταμπλέτες με λειτουργικό Android της Google. To λογισμικό αναμένεται εντός του έτους.
Η Sony, όμως, φημολογείται ότι έχει μια ακόμα συσκευή στα σκαριά: Σε εκδήλωση της Sony Ericsson που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 13 Φεβρουαρίου, η εταιρεία λέγεται ότι θα παρουσιάσει κινητό τηλέφωνο PlayStation.

πηγη: news.in.gr ,  philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More