Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Oι 10 πιο "αντΙθετοι στην κριση" ταξιδιωτικοι προορισμοι στον κοσμο!!!





Σίγουρα, εν μέσω κρίσης ψάχνουμε τα πιο οικονομικά πακέτα για τις διακοπές μας. Το μάτι μας όμως ίσως... σταθεί ασυναίσθητα ( ;)  σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό καθώς χαζεύουμε στο Internet ή σε κάποιο ταξιδιωτικό φυλλάδιο. Ακόμη και αν είναι απαγορευτικός για την τσέπη μας.

Όσλο, Ζυρίχη, Γενεύη: Αυτές λοιπόν είναι οι top3 ακριβότερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της μελέτης που διεξάγει κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS με βάση τις τιμές, την ισχύ του νομίσματος τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, για να καταλήξει στη συγκεκριμένη λίστα, η UBS υπολογίζει ένα "καλάθι νοικοκυράς" που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, χωρίς τα ενοίκια, σε 73 πόλεις.

Πιο είναι το top10 των ακριβότερων προορισμών στον κόσμο;

10. Σινκαπούρη



10η στη λίστα της UBS αλλά και ένα από τα πιο ασφαλή και καθαρά μέρη του κόσμου,  η Σινκαπούρη θα σου κοστίζει αρκετά, καθώς θα χρειαστείς 120$ για ένα βράδυ σε κάποιο "φθηνό" ξενοδοχείο.



9. Τορόντο, Καναδάς



Οι ουρανοξύστες που κυριαρχούν στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά δεν είναι το μόνο που θα σε ξαφνιάσει, καθώς θα χρειαστείς πάνω από έναν μισθό μόνο και μόνο για τη διαμονή σου.


8. Ελσίνκι, Φιλανδία



Με το μέσο όρο της διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 163 δολάρια, το Ελσίνκι κερδίζει επάξια τον τίτλο της "τσουχτερής" πόλης - και όχι μόνο για τις θερμοκρασίες της.


7. Σίδνεϊ, Αυστραλία



Στην έβδομη θέση της λίστας της UBS, το Σίδνεϊ κατατάσσεται στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου (ακόμα και η φωτογραφία το αποδεικνύει περίτρανα).


6. Τόκυο, Ιαπωνία



Ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην καρδιά του σούσι συνήθως απαιτεί να έχεις αρκετές μέρες (άρα και χρήματα) στη διάθεσή σου!


5. Στοκχόλμη, Σουηδία



Έχοντας ένα από τα ακριβότερα συναλλάγματα του κόσμου, η Στοκχόλμη αποτελεί έναν από τους προορισμούς που θα σε αφήσουν άφραγκο, ιδιαίτερα αν επιλέξεις να πας πολλές μέρες. Με μέσο όρο διαμονής ανά βράδυ τα 190$, δύσκολα θα κανονίσεις με ελαφρά τι καρδία κάποιο ταξίδι.


4. Κοπενχάγη, Δανία



Εδώ και πολλά χρόνια έχει κερδίσει μια θέση στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου καθώς τα επίπεδα τιμών στα βασικά αγαθά της Κοπεγχάγης δε έχουν επηρεαστεί από την ευρωπαϊκή ύφεση. Από άλλον πλανήτη που λέμε...


3. Γενεύη, Ελβετία



Μπορεί να μην πληρώσεις σε ευρώ, σίγουρα όμως η ελβετική πόλη με το υψηλό επίπεδο ζωής θα σου κοστίσει ακριβά. Ειδικά αν έχεις σκοπό να φύγεις με κάποιο από τα περίφημα ελβετικά ρολόγια.


2. Ζυρίχη, Ελβετία



Με τους μεγαλύτερους μισθούς της λίστας, η Ζυρίχη (επακόλουθα) έχει και ακριβή ζωή. Με τα δικά μας δεδομένα δύσκολα θα τα βγάλουμε πέρα!


1. Όσλο, Νορβηγία



Γνωστή για το πετρέλαιο, το σολομό, το φυσικό πλούτο της αλλά και την ακρίβεια, η Νορβηγία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Το ταξίδι στο Όσλο σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο. Τώρα το γιατί είναι άλλο θέμα!





cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More