Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στα δικαστηρια η Google για φωτογραφια του Street View!

http://s1.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20120302&t=2&i=577498791&w=460&fh=&fw=&ll=&pl=&r=CDEE82104JA00Nantes, Γαλλία - Ένας Γάλλος πήρε την Google στο δικαστήριο την Πέμπτη λόγω μιας φωτογραφίας που δημοσιεύθηκε  από την εφαρμογή Street View της εταιρείας. Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει Γάλλο να κατουράει στην μπροστινή αυλή του, εικόνα η οποία πιστεύει πως τον έχει κάνει περίγελο στο χωριό του στην βορειοδυτική Γαλλία .

Ο άνδρας, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 50 και ζει σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στη επαρχία Maine-et-Loire, απαιτεί την αφαίρεση της φωτογραφίας, στην οποία οι ντόπιοι έχουν αναγνωρίσει το πρόσωπό του, παρά την κακή ποιότητα.
Θέλει, επίσης, περίπου 13.300 δολάρια ως αποζημίωση.

"Καθένας έχει το δικαίωμα μυστικότητας ως ένα βαθμό" δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Jean-Noel Bouillard στο Reuters. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι σοβαρό. Αλλά εάν είχε συλληφθεί φιλώντας μια γυναίκα, εκτός από τη σύζυγό του, θα είχε το ίδιο θέμα."

Το Street View της Google, που καλύπτει περίπου 30 χώρες και διατίθεται στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες του Google Maps να δουν τις φωτογραφίες των δρόμων που λαμβάνονται από τα αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία διαθέτουν κάμερες τοποθετημένες σε ψηλά πλαίσια στην οροφή τους.

Ο άνθρωπος νόμιζε ότι δεν φαινόταν από την κλειστή του πόρτα την ώρα που "ανακουφίζεται" το Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον έπιασε πάνω από την πόρτα του καθώς πέρασε από εκεί. Ο Bouillard δεν εξήγησε γιατί ο άνθρωπος επέλεξε να ουρήσει έξω.

Ο δικηγόρος της Google στην συγκεκριμένη περίπτωση, Christophe Bigot, όπως λέει η τοπική εφημερίδα Ouest France, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμος, αλλά υποστήριζε ότι η υπόθεση πρέπει να κηρυχθεί άκυρη.

Το δικαστήριο, στην κοντινή πόλη Angers, όρισε ότι θα δώσει την ετυμηγορία του στις 15 Μαρτίου.


Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.funtastikos.com/2012/03/google-street-view.html#ixzz1o99ubOIQ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More