Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

6 απιθανες παραδοσεις του κοσμου!

Από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σκοτία και τη Βρετανία μέχρι την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία έξι από τα πλέον παράδοξα έθιμα του κόσμου συνεχίζουν μέσα στους αιώνες να προκαλούν εντύπωση, να εκπλήσσουν αλλά και να διασκεδάζουν τον κόσμο, που τα εφαρμόζει ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Χήνες, μαϊμούδες, μπανιέρες, γκριμάτσες(!) αλλά και η καλή διάθεση και η τόλμη των ανθρώπων… επιστρατεύονται κάθε χρόνο σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη για να παρουσιάσουν τις… παραξενιές των λαών! Κι αν νομίζετε πως μιλάμε για κλασικά πράγματα, καλύτερα διαβάστε στη συνέχεια τι κάνουν διάφοροι λαοί στις χώρες τους…

1. Ημέρα της Χήνας, Ισπανία

perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Στα Ισπανικά είναι γνωστή ως «Antzar Eguna» και είναι μια ισπανική παράδοση που συνεχίζεται εδώ και αιώνες, η οποία αφορά εξ ολοκλήρου νέους άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, μια λαδωμένη χήνα επιπλέει στο νερό και οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να την πιάσουν στα χέρια τους, κάνοντας ένα άλμα από μια βάρκα, κρεμασμένοι σε ένα σχοινί. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί ως ένας τρόπος για να αποδείξουν οι συμμετέχοντες τη δύναμή τους αλλά και για να πετύχουν την πολυπόθητη… επιλεξιμότητά τους από τις γυναίκες που παρακολουθούν εκτασιασμένες! Εκτός τη λατρεία των… θηλυκών, οι νικητές κερδίζουν και τη χήνα!


2. Μπουφές Πιθήκων, Ταϊλάνδη
perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ προς τιμήν των θεών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη, όπου πλήθος κόσμου ετοιμάζει έναν τεράστιο μπουφέ με όλα τα καλούδια που αρέσουν στις μαϊμούδες! Φρούτα όλων των ειδών και φρέσκα λαχανικά, χυμοί και διάφορα φρουτένια κοκτέιλ τοποθετούνται σε ένα μεγάλο τραπέζι, ενώ πάνω από 2.000 πίθηκοι… προσκαλούνται να τα απολαύσουν ασταμάτητα! Στη διάρκεια της γιορτής πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια, ενώ απαγορεύεται αυστηρά στο κοινό να δοκιμάσει οτιδήποτε από τον μπουφέ!


3. «Μην πας στο μπάνιο», Βόρνεο, Ινδονησία
perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Ένα παράδοξο όσο και δυσάρεστο έθιμο εφαρμόζεται από μια φυλή της Ινδονησίας, τους Tidong. Για τις 3 μέρες και 3 νύχτες μετά το γάμο, τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα! Αυτό με απλά λόγια σημααίνει «ούτε κατούρημα ούτε αφόδευση ούτε πλύσιμο»! Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό εξαγνίζεται το κακό και ο γάμος του ζευγαριού θα είναι ευτυχισμένος και γόνιμος! Για να επιτευχθεί αυτό, οι νεόνυμφοι μπορούν να τρώνε και να πίνουν μόνο πολύ μικρές ποσότητες, ενώ παρακολουθούνται πολύ στενά από τους συγγενείς. Αν, παρόλα αυτά, κατουρηθείς… αλίμονό σου!


4. Φεστιβάλ Γκριμάτσας, Αγγλία
perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Ή αλλιώς «Gurling Festival», καθώς «gurn» σημαίνει «στρεβλή έκφραση του προσώπου»! Πρόκειται για μια παλιά αγγλική αγροτική παράδοση, η οποία λαμβάνει χώρα από το 1267 και αφορά στην πιο περίεργη ή αστεία γκριμάτσα που θα κάνει κάποιος. Οι διαγωνιζόμενοι, μάλιστα, φοράνε στο λαιμό τους ένα περιλαίμιο και προσπαθούν να κάνουν ό,τι πιο γελοίο μπορούν με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή τα αφτιά (ή όλα μαζί!), προκειμένου να πάρουν το βραβείο της… πιο αστείας γκριμάτσας. Κι αν νομίζετε ότι το έθιμο αυτό δεν ενδιαφέρει και πολλούς, σας ενημερώνω ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Gurning κ. Peter Jackman έχει αφαιρέσει όλα τα δόντια του(!) προκειμένου να κάνει τις καλύτερες γκριμάτσες…


5.  «Μαυρίστε» τη Νύφη, Σκοτία
perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Μια μέρα πριν το γάμο τους, οι νύφες της Σκοτίας πρέπει να περάσουν από ένα πολύ άσχημο όσο και σιχαμερό τελετουργικό: Πρέπει να «μαυριστούν»! Τι σημαίνει αυτό; Αντί να κάνουν ένα ωραίο πάρτι με τις φίλες τους, βγαίνουν έξω από το σπίτι και κάθονται ακίνητες, ενώ οι κολλητές τους αρχίζουν να τους πετάνε αβγά, γάλα, σιρόπια και ό,τι άλλο αηδιαστικό υπάρχει! Στο τέλος, μάλιστα, παίρνουν φτερά και τα πετάνε πάνω τους (φίλες να σου πετύχει!), μέχρι που οι νύφες γίνονται αγνώριστες. Και τα βάσανα δεν τελείωσαν ακόμη. Η «μαυρισμένη» νύφη παρελαύνει σε ολόκληρη τη γειτονιά έτσι για να τη θαυμάσουν γνωστοί και άγνωστοι! Ο σκοπός αυτού του εθίμου είναι η προετοιμασία της νύφης για το γάμο, διότι μετά τη δοκιμασία αυτή, όλα τα προβλήματα θα της φαίνονται… παιχνιδάκι!


6. «Γυαλιά καρφιά τα κάνω», Γερμανία
perierga.gr - 6 παράδοξα έθιμα του κόσμου!

Το γερμανικό έθιμο που θα σας περιγράψω στη συνέχεια λέγεται «Polterabend» και λαμβάνει χώρα λίγο πριν το γάμο. Πρόκειται για μία παράδοση που κρατάει χρόνια, ειδικά στη γερμανική επαρχία. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού  μαζεύονται έξω από το σπίτι των μελλονύμφων και σπάνε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, εκτός από γυάλινα αντικείμενα και καθρέφτες, που θεωρούνται γρουσουζιά! Γλάστρες, μπανιέρες, νεροχύτες, πλακάκια και τουαλέτες έχουν την… τιμητική τους, ενώ μπορείτε να φανταστείτε το χαμό που επικρατεί από τα σπασίματα. Στη συνέχεια το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν τη μελλοντική συνεργασία τους στα… δύσκολα, αναλαμβάνουν να καθαρίσουν, ενώ όλα τα σπασμένα αντικείμενα οφείλουν οι συγγενείς να τα αντικαταστήσουν!







perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More