Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«Καμπανα» για τον χακερ που εβαλε πορνο σε διαφημιστικη πινακιδα της Μοσχας

Μόσχα: Σε ποινή φυλάκισης ενάμισι έτους καταδικάστηκε ένας Ρώσος χάκερ, ο οποίος προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μόσχα εισάγοντας πορνογραφικές ταινίες σε μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα με βίντεο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφο του ρωσικού πρακτορείου Interfax, ο 40χρονος Ιγκόρ Μπλίνικοφ, τεχνίτης ναυπηγείου στο επάγγελμα, περιέγραψε το ατόπημά του ως «κακό αστείο».
«Περίμενα λιγότερο» δήλωσε, σχολιάζοντας την ποινή.
Τον Ιανουάριο του 2010, ο Μπλίνικοφ παραβίασε τη διαφημιστική πινακίδα μέσω του οικιακού του υπολογιστή στο Νοβοροσίσκ, περίπου 1.200 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.
«Θα χρειαζόταν πολύ ώρα για να σας εξηγήσω», απάντησε σε ερώτηση για το πώς ακριβώς εισέβαλε στο σύστημα.
Η διαφημιστική πινακίδα βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο κυκλικό κόμβο και έχει διαστάσεις 6 επί 9 μέτρα. Οι προκλητικές εικόνες που εμφανίστηκαν προκάλεσαν μποτιλιάρισμα νωρίς το βράδυ.
Το σκάνδαλο σχολιάστηκε εκτενώς στα ρωσικά μέσα, με τον δικτυακό τόπο Lenta.ru να τιτλοφορεί το άρθρο του «XXX στη Μόσχα!».
Εκτός από αυτό το «κακό αστείο», ο Μπλίνικοφ είχε και προηγούμενα με την Αστυνομία, καθώς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4,5 ετών για την κατοχή 13 γραμμαρίων κάνναβης.
Όταν ρωτήθηκε αν είπε πάρει ναρκωτικά πριν εισβάλει στην πινακίδα, απάντησε «μόνο μπίρα».

Πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More