Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εμπειρικοι νομοι




1) Αν ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και δεν μπορείς να βρεις τα κλειδιά σου, σταμάτα να ψάχνεις. Αν σταματήσεις αμέσως να ψάχνεις υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τα βρεις τυχαία, αλλιώς ματαιοπονείς.

2) Όταν γράφεις εξετάσεις θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές σου συμβαίνει να ξέρεις την απάντηση αλλά να \"κολλάς\" σε μια συγκεκριμένη λέξη. Σταμάτα να την ψάχνεις, δεν πρόκειται να την βρεις, παρά μόνο όταν βγεις από την αίθουσα και αρχίσεις να βρίζεις την τύχη σου.

3) Όταν θέλεις να βγεις δεν βρίσκεις παρέα, και όταν βαριέσαι να βγεις σε παίρνουν όλοι τηλέφωνο.

4) Όταν αναφέρεις κάτι που σε ικανοποιεί και το βρίσκεις θετικό (π.χ. «Αυτό το πλοίο φεύγει πάντα στην ώρα του!»), τότε αμέσως σταματά να συμβαίνει (καθυστέρηση μια ώρα λόγω «υπερβολικής κίνησης λιμένος»).

5) Αν ακόμα ψάχνεις εκείνο το τεύχος του Nitro και αναρωτιέσαι πού το έχεις βάλει, μην συνεχίζεις. Αν το ξεχάσεις και σταματήσει να σε ενδιαφέρει, τότε θα το βρεις αμέσως.

6) Η καλύτερη, οικονομικότερη και πιο αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι η συστηματική και ανελλιπής σίτηση στη λέσχη! (άσχετο)

7) Αν πλησιάζεις στη στάση του λεωφορείου και το δεις να φεύγει λίγο πριν φτάσεις, τότε έχεις δύο επιλογές: α) να σταματήσεις και να αρχίσεις να βρίζεις την τύχη σου, οπότε θα περάσει καπάκι δεύτερο αστικό και θα το χάσεις και β) να τρέξεις στη στάση μήπως περάσει δεύτερο καπάκι, και να περάσει 40 λεπτά μετά. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα περιμένεις αρκετή ώρα στη στάση.

8) Αν περιμένεις κάποιο τηλεφώνημα και ταυτόχρονα θέλεις να κάνεις μπάνιο και βιάζεσαι, έχεις δύο επιλογές: α) να περιμένεις, οπότε δεν θα σε πάρουν τηλέφωνο τελικά, και β) να μπεις στο μπάνιο, οπότε μόλις γίνεις μούσκεμα και γεμάτος σαπουνάδες θα αρχίσει να χτυπάει και δεν θα σταματάει. Αν αποφασίσεις να βγεις από το μπάνιο για να το σηκώσεις, μόλις σηκώσεις το ακουστικό θα το κλείσουν.

9) Αν πεινάς το ψυγείο θα είναι άδειο, και αν είσαι χορτάτος θα έχει μέσα τα πάντα.

10) Όταν πας νωρίς στο αεροδρόμιο το αεροπλάνο θα έχει πάντα καθυστέρηση, και όταν πας καθυστερημένος και με την ψυχή στο στόμα, τότε θα φύγει στην ώρα του.

11) Αν μια μέρα αποφασίσεις να πας για καφέ, εκείνη τη μέρα θα βρέχει. Αν πάλι κάποια άλλη μέρα έχεις μάθημα ή (χειρότερο) διάβασμα, θα έχει ήλιο και ζέστη.

12) Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος έχεις τρεις επιλογές: α) Να βγεις και να πάρεις ομπρέλα, οπότε μόλις βγεις από το σπίτι θα βγάλει ήλιο, β) Να βγεις και να μην πάρεις ομπρέλα, οπότε θα βρέξει και γ) Να μην βγεις από το σπίτι, οπότε θα βγάλει ήλιο και ζεστούλα. Προσοχή: αν δεις ήλιο μην επιχειρήσεις να βγεις, γιατί θα μεταπηδήσεις στην επιλογή (β), με τις γνωστές συνέπειες...

13) Όταν πραγματικά χρειάζεσαι χρήματα, το ΑΤΜ της τράπεζας που θα πας θα είναι χαλασμένο.

14) Όταν πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί δεν θα μπορείς με τίποτα (δεν θα ακούσεις το ξυπνητήρι ή θα το ακούσεις και θα το κλείσεις ή θα το ακούσεις, θα ξυπνήσεις και θα ξανακοιμηθείς κλπ.), και όταν μπορείς να κοιμηθείς θα σε ξυπνήσουν τα παιδάκια της γειτονιάς παίζοντας μπάλα.

15) Επιβεβαιώνουμε ότι ισχύει το ρητό «Ενός κακού μύρια έπονται». Σοφοί οι πρόγονοι...

16) Όταν θα θέλετε να πάτε διακοπές δεν θα μπορείτε και όταν μπορείτε δεν θα θέλετε.

17) Γενικά, καλό είναι να έχετε τη διορατικότητα να εξετάζετε πάντα τη χειρότερη περίπτωση, γιατί αυτή ακριβώς είναι που θα σας συμβεί τελικά (π.χ. αν ψάχνετε ένα περιοδικό σε μια στοίβα και αρχίσετε από πάνω αυτό θα είναι τελευταίο. Αν αρχίσετε από κάτω θα είναι πρώτο, και αν ψάχνετε και από τις δύο μεριές θα είναι στη μέση). Βέβαια, αν όντως επιχειρήσετε και πετύχετε να προβλέψετε την χειρότερη περίπτωση, αυτή που θα σας συμβεί θα είναι ακόμα χειρότερη, ώστε να επαληθευθεί ο νόμος «Όλα θα σου έρθουν χειρότερα από ότι τα περιμένεις». Ποια είναι η λύση; Η σελίδα το ερευνά...

18) «Ο συντομότερος δρόμος είναι αυτός που ξέρεις». Μην επιχειρήσετε να πάτε σε μέρη που δεν ξέρετε από δρόμους που δεν ξέρετε, γιατί απλά θα χαθείτε και τελικά θα φτάσετε στον προορισμό σας έχοντας διανύσει πενταπλάσια απόσταση.

19) Αρχίστε επιτέλους να μαθαίνετε από τα λάθη του παρελθόντος και από τη συσσωρευμένη εμπειρία γκαντεμιάς που εμπεριέχει αυτή η σελίδα !!!

20) Όταν έχετε μια εργασία να τελειώσετε και δεν προλαβαίνετε δεν θα δοθεί παράταση, ενώ όσο πιο άνετα προλαβαίνετε τόσο μεγαλύτερη παράταση θα δοθεί.

21) Στο ίδιο πνεύμα, όταν πάτε νωρίς στο αεροδρόμιο η πτήση θα έχει καθυστέρηση, ενώ όταν πάτε τελευταία στιγμή θα φύγει πριν από την ώρα της (ναι, ναι, μας έχει συμβεί ΚΑΙ αυτό!!!).

22) Έστω ότι ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο στην εθνική και ενώ σας έχει απομείνει σχετικά λίγη βενζίνη βρίσκετε ένα βενζινάδικο, αλλά οι τιμές είναι... φαρμάκι. Έχετε δύο επιλογές: α) Να βάλετε βενζίνη, οπότε 100 μέτρα πιο κάτω θα βρείτε δεύτερο βενζινάδικο με τιμές 30 δραχμές κάτω από αυτές που πληρώσατε και β) Να μην βάλετε βενζίνη, οπότε το επόμενο κοντινότερο βενζινάδικο θα είναι... στην Αντίς Αμπέμπα.



newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More