Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μαραθωνιοδρομος νικητης ετων... 92! (vid)

Το παρατσούκλι “εξολοθρευτής” ανήκει στην Γκλάρις Μπίριλ, μια 92χρονη από τη Χονολουλού η οποία κατέρριψε ρεκόρ μαραθώνιου, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να προσπαθήσεις!
H 92χρονη μαραθωνιοδρόμος περπάτησε με κανονικούς αλλά και γρήγορους ρυθμούς έναν δρόμο μήκους 42 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις  9 ώρες και 53 λεπτά καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου που ολοκλήρωσε μαραθώνιο.

Ειδική χαβανέζικη τελετή πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Γκλάρις Μπίριλ από την Χονολουλού αφού κατάφερε να ξεπεράσει το τελευταίο ρεκόρ. Τα ρεκόρ Guinness επιβεβαίωσαν το κατόρθωμα της αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα telegraph.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 92χρονη πρωταθλήτρια κατεβαίνει σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου. Η πρώτη της φορά ήταν σε ηλικία 86 ετών όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες διέσχιζε 72 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα.

Το κατόρθωμα της αυτό “σκίασε” το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει ένας 90χρονος από τη Σκωτία όταν ολοκλήρωσε το 2002 Μαραθώνιο του Λονδίνου.

H Μπίριλ αποκάλυψε και το μυστικό της μακροζωίας της αλλά και της νίκης της το οποίο όπως είπε είναι απλά το “να πας εκεί και να αρχίσεις να περπατάς χωρίς δεύτερη σκέψη!”

“Είναι τόσο σημαντικό να σκέφτεστε θετικά, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά”.

Η 92χρονη έχει ολοκληρώσει συνολικά πέντε μαραθώνιους στη Χονολουλού.

Από τη βράβευση της:


πηγη: cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More