Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το ανεστησε η μπιρα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Αλογο στην Αυστραλία που ταλαιπωρούνταν από πόνους στο στομάχι και ήταν ένα βήμα πριν το θάνατο, συνήλθε πλήρως. Την πρωτοβουλία για να ποτίσει το ζώο, πήρε το αφεντικό του. Δεν πίστευε στα μάτια του, όταν συνηδειτοποίησε πόσο θαυματουργό αποδείχτηκε το αλκοόλ
ο αλκοόλ μπορεί τις περισσότερες φορές να προκαλεί κύρωση του ύπατος, αλλά και προβλήματα στο συκώτι, ωστόσο κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι μπορεί να σώσει ζωές και πόσο μάλλον ενός αλόγου...Το μόλις έξι χρονών άλογο εν ονόματι Diamond Mojo από την Αυστραλία έπασχε πριν από λίγους μήνες από κολικό του εντέρου.
Καθώς ο ιδιοκτήτης του Steve Clibborn, έπινε για να απαλύνει τον πόνο του, αποφάσισε να δώσει και λίγες τζούρες μπίρας στο άλογό του. Βουτηγμένος στην απελπισία του, σκέφτηκε ότι με την κίνηση αυτή, ίσως καταφέρει κάτι έστω και την έσχατη στιγμή.
"Εχοντας περάσει μαζί του 23 συνεχόμενες ώρες, θυμήθηκα ένα παλιό γνωμικό που έλεγε ότι για να γίνει καλά ένα άλογο, μπορείς να το ταΐσεις με... μπίρα. Δεν ξέρω εκείνη τη στιγμή εάν πραγματικά το πίστεψα ή όχι, ωστόσο αυτό έπραξα αυτομάτως. Έστρεψα το μπουκάλι στο ζώο που υπέφερε".
Τις επόμενες ημέρες, ο Steve επανέλαβε τις δόσεις μπίρας, ώσπου το άλογο συνήλθε πλήρως. Ο κολικός του εντέρου είναι μία ασθένεια κοινή σε ανθρώπους και ζώα και τις περισσότερες φορές προκαλείται από παράγοντες, όπως το στρες.
Το εν λόγω άλογο ωστόσο, είχε τραυματιστεί στο πόδι και ίσως αυτό να ευθύνονταν για το πρόσφατο ιατρικό πρόβλημα. Όμως οι κολικοί είναι συνήθως θανατηφόροι για τα άλογα και οι απόψεων των κτηνιάτρων ακόμα διίστανται σχετικά με τη σωστή θεραπεία για την πλήρη ανάρρωση.
"Δεν είμαι σίγουρος ότι το απόλυτο νέκταρ των Θεών, μπορεί να γιατρέψει πλήρως το πρόβλημα των κολικών, αλλά σίγουρα έχει την ικανότητα να ανακουφίζει το στομάχι τους από τον πόνο", παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του αλόγου.
Και κατέληξε: "Καλύτερα λίγες τζούρες μπίρας, παρά μία θεραπευτική αγωγή πάντως. Αυτή θα μου κόστιζε μία περιουσία".

πηγη: news247
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More