Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Top 10 πασχαλινες αποδρασεις


Δείτε τους 10 καλύτερους πασχαλινούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής, εντός και εκτός Ελλάδος.

Aρ. 10 : Nίκαια- Κυανή Ακτή


Αν είσαι από τους λίγους που διαθέτουν budget και θες πολυτέλεια και glam ακόμη και την περίοδο του Πάσχα, θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω, αλλά το αξίζει. Η Ιταλογαλλική Ριβιέρα, το πριγκιπάτο του Μονακό με το καζίνο, τα πασίγνωστα θέρετρα της Κυανής Ακτής, τα μπαράκια όπου μπορείς να πέσεις «μούρη με μούρη» με celebrities και Hollywood stars, οι κομψές λεωφόροι και οι παραλιακές promenades με τις κομψές γαλλιδούλες αξίζουν πολύ.

Aρ. 9 : Μαγιόρκα


Μια εβδομάδα σε ένα νησί με ταμπεραμέντο Ισπανικό, με γοτθικούς ναούς και όμορφα σοκάκια, με εξαιρετικό τοπικό κρασί και κουζίνα, με καστρομονάστηρα και Safari Park, με παραλίες για μπάνιο και σπήλαια που εντυπωσιάζουν. Πρέπει να διαθέσεις τουλάχιστον μια εβδομάδα για να γνωρίσεις το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, αλλά το κόστος είναι πράγματι πολύ χαμηλό για αυτά που θα απολαύσεις.

Aρ. 8 : Mάλτα


Καιρός να δεις πως ζούσαν οι Ιππότες, μήπως και μάθεις κάτι από αυτούς και με λίγη φαντασία, θα μπεις στο πνεύμα τους. Το αρχιπέλαγος της Μάλτας είναι μια ανάσα μακριά, αλλά θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μικρό παράδεισο. Θα σου θυμίσει πολύ την Ελλάδα, Ρόδο συγκεκριμένα, αλλά θα δεις πολλά γραφικά σημεία, κάστρα και πυργόσπιτα, λιμάνια και κολπίσκους, παραδοσιακές εικόνες και πόλεις που αποπνέουν γαλήνη και μυστήριο. Το νησί συνδυάζει εξαιρετικό τοπίο, πολιτισμό, φαγητό, και τιμές πολύ καλές.

Aρ. 7 : Κύπρος


Θα δοκιμάσεις πασκιά (με κομμάτια αρνίσιου κρέατος) κα αφκωτές (πίτες όπου τοποθετείται ένα ή περισσότερα αυγά και πάνω από αυτά ένας Σταυρός από ζυμάρι). Θα ακούσεις το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα να ψήνουν τον οβελία στη σούβλα τραγουδώντας τα λεγόμενα τσιαττιστά. Θα δεις την ανοιξιάτικη φύση να ξυπνά και να στολίζεται με αγριολούλουδα και μαργαρίτες και θα κάνεις το πρώτο σου μπάνιο για τη σεζόν, στις απίστευτα όμορφες παραλίες του νησιού της Αφροδίτης.

Aρ. 6 : Και τα εκτός… Bυζαντινή Οχρίδα


Θα περιηγηθείς σε καλντερίμια, θα θαυμάσεις ελληνικά αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) και το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Θα κάνεις κρουαζιέρα στην προστατευμένη από την UNESCO Λίμνη Οχρίδα και διαδρομή μέσα από το Φαράγγι της Ράντιτσα (38 χλμ. το μεγαλύτερο βατό της Ευρώπης). Θα διασκεδάσεις με ζωντανή μουσική και θα απολαύσεις την ομορφιά της φύσης.

Aρ. 5 : Ζάκυνθος


Θα ακούσεις το 12ο Ευαγγέλιο στα Ζακυνθινά, θα ακολουθήσεις μια ξεχωριστή λιτανεία Επιταφίου, θα δεις το σπάσιμο των πήλινων σταμνών στην Πρώτη Ανάσταση. θα ζήσεις μέσα στη μαγευτική ανοιξιάτικη φύση, το παραδοσιακό πανηγύρι στη Μπόχαλη – λιτάνευση της πανάρχαιας και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Χρυσοπηγής υπό τους ήχους του “ταμπουρλονιάκαρου” – και θα διασκεδάσεις με άλλα τοπικά πανηγύρια.

Aρ. 4 : Σύρος


Αρχοντική και μοντέρνα, γεμάτη νεαρόκοσμο και με τζογαδόρικες τάσεις – αν κα Μεγάλη Εβδομάδα κανονικά θα πρέπει να τιθασεύσεις το πάθος σου για Ρουλέτα, Στάντ Πόκερ και Black Jack- η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι must.

Aρ. 3 : Κέρκυρα


Κλασική αξία η Κέρκυρα, προσφέρει μια από τις πιο κοσμοπολίτικες εμπειρίες Πάσχα και αξίζει να το ζήσεις, έστω μια φορά – πιθανόν λόγω της πολυκοσμίας να σκεφτείς να το ξανακάνεις. Τα υπέρ: συνδυάζεις θάλασσα – και γιατί όχι μπάνιο – καλό φαγητό, κατάνυξη. Τα κατά: μόνο το στριμωξίδι στα καντούνια, κατά την περιφορά του Επιταφίου και το γεγονός ότι θα πρέπει να στηθείς στην ουρά για να πιείς έναν καφέ στο Λιστόν!

Aρ. 2 : Επιτάφιος στη Μύκονο, Ανάσταση στην Πάτμο


Ξέχνα μετακινήσεις και κούραση, αποσκευές και πολυκοσμία. Η 3ήμερη κρουαζιέρα, «Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» θα σε ταξιδέψει από 145€/ άτομο (εσωτερική καμπίνα), σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη, σε άνετους χώρους, με πολύ καλό φαγητό, διασκέδαση και κυρίως, χαλαρή ατμόσφαιρα. (www.louiscruises.com)

Aρ. 1 : Τα εντός: Σαντορίνη


No comments, για ένα νησί που έχει κατακτήσει τον κόσμο και φιγουράρει στις πρώτες επιλογές ερωτευμένων και μη, ως ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο. Έχει ασπρίσει τα σοκάκια της, έχει ανθίσει με μπουκαμβίλιες τα παρτέρια στις αυλές και έχει ρίξει πολύ τις τιμές της…

Πηγή: menslounge.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More