Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μουσειο για... τριχες!


Στον κόσμο των συλλεκτών, μπορείς να συναντήσεις μια ευρύ ποικιλία από συλλογές, που απαρτίζονται από κάθε λογής αντικείμενα. Έτσι, μια συλλογή από... τρίχες, δεν αποτελεί έκπληξη στον κόσμο των συλλεκτών, εκτός του ότι ο συλλέκτης δεν είναι κουρέας (όπως θα περίμενε κάποιος) αλλά αγγειοπλάστης.
Στην Τουρκία, στο Avanos της Καππαδοκίας, ζει και εργάζεται ένας αγγειοπλάστης που ακούει στο όνομα Chez Galip. Ο Galip, έχει το εργαστήριο του σε ένα υπόγειο, το οποίο αποτελεί και το μουσείου του με την συλλογή του από τούφες γυναικείων μαλλιών.
Η ιδέα για το παράξενο αυτό μουσείο του ήρθε, όταν πριν από 30 χρόνια (το 1979) η κοπέλα του, έπρεπε να λείψει για πολύ καιρό και έτσι του άφησε μια τούφα από τα μαλλιά της για να την θυμάται. Κάποιες από τις πελάτισσες του, βλέποντας την τούφα με την κορδέλα και το μήνυμα που του είχε γράψει η κοπελιά του, ήθελαν κι αυτές να αφήσουν το δικό τους στίγμα, αντιγράφοντας την ιδέα.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η συλλογή του Galip μεγάλωσε τόσο πολύ που κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, διαθέτοντας περισσότερα από 16.000 διαφορετικά παραδείγματα μαλλιών με τις διευθύνσεις τους.
http://www.psaxtiria.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More