Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Νεκρος πανω στο κομπιουτερ

Την τελευταία του πνοή πάνω στο πληκτρολόγιο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή άφησε στο Πεκίνο ένας 30χρονος Κινέζος. Ο νεαρός ήταν εθισμένος στα on line παιγνίδια στο internet και είχε μείνει για τρεις συνεχόμενες ημέρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ενός internet cafe, χωρίς ύπνο και φαγητό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον ήδαν ξαφνικά να πέφτει πάνω στο πληκτρολόγιο και να μένει ακίνητος. Όπως γράφει η εφημερίδα Beijing Times, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του πεκίνου όπου απλώς οι γιατ΄ροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Τον τελευταίο μήνα πριν πεθάνει είχε ξοδέψει σε on line παιχνίδια σχεδόν 1500 δολλάρια, ποσόν που θεωρείται εξωφρενικό για την Κίνα.

Η Κίνα έχει παραπάνω από 450 εκατ. χρήστες που συμμετέχουν σε online παιχνίδια όπου τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ένα χαρακτήρα σε έναν εικονικό κόσμο, παίζοντας μαζί με άλλους χρήστες από όλο τον κόσμο.
Ερευνητές λένε αυτή τη στιγμή 10 εκατ. Κινέζοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι, παρουσιάζουν εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Το 2005 είχε πεθάνει ένας 28χρονος στη Νότια Κορέα ύστερα από πενήντα ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού.

πηγη: politis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More