Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα λαθη που κανουν οι γυναικες στο σεξ!


"Κόβεται το σεξ;" αναρωτιόταν η Θεοπούλα στο σίριαλ "Παρά πέντε" και όλες χαμογελούσαμε, συμφωνώντας με τον υπονούμενο ισχυρισμό...

Μπορεί να μην κόβεται, χαλάει όμως. Κι όταν χαλάει... δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση, στη διάθεση, στην αυτοπεποίθηση, σχεδόν παντού.


Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπορεί να χαλάσει το σεξ καθώς και τα λάθη που κάνουν συνήθως οι γυναίκες.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ "ΧΑΛΑΕΙ" ΤΟ ΣΕΞ
-Έλλειψη συναισθήματος
"Όταν δεν αγαπάμε, δεν νιώθουμε πράγματα για τον άλλον και απλά κάνουμε βιολογική επαφή" σημειώνει η ψυχολόγος.

-Άγχος και κούραση
"Πρέπει να ξεμπλοκάρεις. Ή δεν θα κάνεις σεξ γιατί νιώθεις άσχημα ή θα το ξεπεράσεις και θα σκεφτείς ότι η ζωή είναι ωραία, ότι έχεις έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και βρίσκεσαι κοντά του και έτσι να μπορέσεις να ξεπεράσεις το άγχος και την κούραση".

-Πλήξη και ανία λόγω μη ευρηματικότητας.
"Δηλαδή το να κάνετε το ίδιο συνέχεια. Πρέπει να γίνετε πιο ευρηματικοί και να ανακαλύπτετε καινούρια πράγματα που αρέσουν και στους δύο".

-Λόγω υπερβολικής ανησυχίας για το σώμα μας και για το πως φαινόμαστε
"Πρέπει να ξέρουμε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είμαστε μαζί σε μια τέτοια στιγμή, μας θέλει γι' αυτό που είμαστε και δεν θέλει κάτι άλλο. Γιατί αν θέλει κάτι άλλο, θα ήταν και με κάτι άλλο.

-Λόγω εξωγενών παραγόντων
"Κάποιος άλλος που μένει μαζί μας, τα παιδιά που μεγαλώνουν, η στενότητα του χώρου κλπ."

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΕΞ
-Σκέφτονται πάρα πολύ και αναλύουν
"Την ώρα που κάνουν σεξ δεν πρέπει να σκέφτονται: άραγε με αγαπάει, αυτά που κάνει μαζί μου τα έχει κάνει και με άλλες, τελικά θα παντρευτούμε; ...Και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις".

-Έχουν πολλές αναστολές
"Οι γυναίκες λόγω του μεγαλώματός τους επί σειρά ετών έχουν πολλές αναστολές στην ερωτική πράξη και σκέφτονται: μήπως κάνουν κάτι κακό ή αν τους συμβεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη πως θα την αντιμετωπίσουν, μήπως δεν είναι καλά κορίτσια που κάνουν έρωτα με κάποιον άντρα αυτή την στιγμή που δεν έχουν παντρευτεί κλπ."

-Ντρέπονται να ζητήσουν και να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν
"Με θάρρος πρέπει να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν διότι η ερωτική πράξη γίνεται για να ικανοποιηθούν και οι δύο. Παλιότερα οι γυναίκες ντρεπόντουσαν να διεκδικήσουν τον οργασμό τους και κάνανε ψεύτικο ενώ σήμερα τα νέα κορίτσια είναι πιο απελευθερωμένα σε αυτά τα θέματα".

-Ντρέπονται πάρα πολύ για τον εαυτό τους και για το σώμα τους.

-Δεν είναι ελεύθερες και χαλαρές
"Πρέπει να ξέρουν ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν επειδή το θέλουν και γιατί το δικαιούνται. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το σεξ είναι κάτι πολύ όμορφο αρκεί να γίνεται με αυτόν που πρέπει και επειδή το θέλουν και όχι για να του κάνουν το χατήρι. Η συνειδητοποίηση ότι είναι δικαίωμά σου και απόλαυση σε συνδυασμό με το συναίσθημα θα σε βοηθήσει να είσαι πιο χαλαρή και πιο ελεύθερη".

πηγη tlife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More