Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΙPhone mini, iPhone nano

 
Πάρτε βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε για γερή δόση φημολογίας σύμφωνα με την οποία η Apple δουλεύει στο iPhone mini ή αλλιώς iPhone nano πολύ καιρό τώρα και ετοιμάζει σημαντικές εξελίξεις. Το νέο smartphones υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 χωρίς καθόλου μνήμη γιατί όλα τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα στο cloud, δηλαδή το MobileMe. Η μόνη μνήμη που θα χρησιμοποιεί το iPhone mini/nano θα είναι τόση όση χρειάζεται για buffering των δεδομένων και προβολή των βίντεο και οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας από το internet στο iPhone. Κάπου εδώ κολλάει και η εξαγορά του Lala με την streaming τεχνολογία για μουσική που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως η βάση της τεχνολογίας για streaming περιεχομένου στο iPhone mini/nano.

Με λίγα λόγια οι φήμες κάνουν λόγο για ένα Apple TV με μπαταρία και οθόνη που μπορεί να πάει παντού ενώ παράλληλα θα επικοινωνεί με το cloud κάθε στιγμή. Είναι εξαιρετική ιδέα στα χαρτιά αλλά εντελώς ανέφικτη στην πράξη. Με τα δεδομένα αποθηκευμένα στο cloud και την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία μέσω WiFi ή 3G, η μπαταρία του iPhone mini/nano δεν θα διαρκούσε ούτε 2-3 ώρες λειτουργίας. Αν μάλιστα οι διαστάσεις του νέου τηλεφώνου είναι μικρότερες η Apple θα πρέπει να βρει επιπλέον τρόπο για να χρησιμοποιήσει ακόμα καλύτερες και πιο εξωτικές τεχνολογίες για την μπαταρία που δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Ξεχάστε για μια στιγμή το iPhone mini/nano χωρίς μνήμης και διαρκή σύνδεση στο MobileMe για συγχρονισμό των δεδομένων και θυμηθείτε τι συνέβη με την εμφάνιση του iPhone 3G και την δραματική μείωση της αυτονομίας του iPhone από την χρήση του chip. Η διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας σε σύγκριση με το πρώτο iPhone ήταν τόσο μεγάλη που κάποιοι έκλειναν το 3G για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για περίπου μια ημέρα. Δύο γενιές μετά και το νέο iPhone 4 είναι 50% μπαταρία και 50% ηλεκτρονικά, ώστε η Apple να καταφέρει να προσφέρει μια συσκευή αρκετά γρήγορη και με αρκετά καλή αυτονομία χωρίς να αυξήσει σημαντικά το κόστος από χρήση εξωτικών τεχνολογιών στις μπαταρίες που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν. Αντίθετα αυτό που έκανε η Apple ήταν να επενδύσει στο hardware και να μικρύνει όσο μπορεί την πλακέτα του iPhone 4 ώστε να αφήσει ελεύθερο χώρο για μια μεγαλύτερη μπαταρία.
Πως θα καταφέρει να λειτουργήσει για περισσότερο από μερικές ώρες το υποτιθέμενο iPhone mini/nano χωρίς μνήμη και με σύνδεση στο cloud είναι ένα μυστήριο που μόνο η φημολογία μπορεί να εξηγήσει.

πηγη: fygas.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More