Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τα 10 πιο παραξενα ευρηματα απο το Google Earth!


Καθένας από εμάς, με μια σύνδεση στο Internet είναι πλέον σε θέση να δει εύκολα τον κόσμο από την άνεση … του σπιτιού του… Πολλοί άνθρωποι έχουν αφιερώσει τον χρόνο και την ενέργειά τους στην ανακάλυψη μερικών από τις πιο παράξενες, πιο μοναδικές, και φυσικά άγνωστων τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.


Όχι μόνο έχουν ανακαλύψει αξιοθέτατα που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δούμε, αλλά το Google Earth έχει βοηθήσει τους επιστήμονες, τους αρχαιολόγους και την αστυνομία με τη δύναμη του.
Εδώ είναι 10 από τα πιο εκπληκτικά ευρήματα του Google Earth.


1. Iraq’s Bloody Lake

Αυτή η αιματοβαμμένη λίμνη στο Ιράκ έχει οδηγήσει σε τρομακτικές φήμες ότι έχει προκληθεί από ένα κοντινό σφαγείο που είναι υπεύθυνη για την τρελή ποσότητα αίματος που έχει χυθεί εκεί. Δεν υπάρχει μια επίσημη εξήγηση, αλλά σκεπτικιστές πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι η αιτία των λυμάτων στο νερό, που έχει δώσει σε αυτή την λίμνη, αυτό το μολυσμένο χρώμα.







2. Face in the Clay
Αυτό το καταπληκτική φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αλμπέρτα, του Καναδά. Είναι σαφές ότι είναι ένα πρόσωπο ερυθρόδερμων ή Ινδιάνων. Το πρόσωπο έχει από τότε το παρατσούκλι «Badlands Guardian». Το πρόσωπο είναι κατασκευασμένο από διαβρωμένο πηλό σε μια κοιλάδα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι μοιάζει με ένα κεφάλι που φοράει ακουστικά. Αυτό το θέαμα είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε μια πηγή πετρελαίου.











3. Heart-Shaped Island
Αυτό το περίεργο νησί σε σχήμα καρδιάς ανακαλύφθηκε από το Google Earth και έγινε χαμός την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Βρίσκεται στην Αδριατική στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας και είναι σήμερα ακατοίκητο. Είναι 130.000 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος και έχει ονομαστεί Galesnjak. Ο ιδιοκτήτης του νησιού δεν είχε καν επίγνωση του σχήματός του, μέχρι που τον πλημμύρισαν με αιτήματα από ρομαντικά ζευγάρια που ήθελαν να νοικιάσουν το νησί!





4. Lost Ship At Sea
Το S.S. Jassim ήταν Βολιβιανό φορτηγό πλοίο που προσάραξε και βυθίστηκε στον ύφαλο Wingate στα ανοικτά των ακτών του Σουδάν το 2003.
Είναι το μεγαλύτερο ναυάγιο που είναι ορατό από το Google Earth.










5. Swastika
Η Ναυτική Βάση Coronado στο Σαν Ντιέγκο χτίστηκε το 1967.
Ο αρχιτέκτονας και οι κατασκευαστές είδαν από μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε από το Google Earth το 2007, δείχνει ότι τα τέσσερα άσχετα κτίρια σχηματίζουν την σβάστικα. Σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη, το Ναυτικό ξόδεψε 600.000 δολάρια για να κρύψει και να αλλάξει το σχήμα.






6. Oprah Maze
troktiko    Τα 10 πιο 
παράξενα ευρήματα από το Google Earth!
Με βάση το περιοδικό Forbes, η Oprah Winfrey είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη διασημότητα στην Αμερική. Ένας θαυμαστής της αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην Oprah σχεδιάζοντας τη δική του προσωπική λαβύρινθο σε χωράφι καλαμποκιού το 2004.
Πολύ συγκινητικό, αλλά σοβαρά τώρα, πόσο χρόνο έκανε για να το φτιάξει όλο αυτό; Ακόμα και έτσι, τουλάχιστον η προσπάθειά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και το έχει κάνει να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της Google Earth.






7. Firefox Crop Circle
Το 2006 στο Oregon State University, η ομάδα Linux Users σχεδίασε αυτό το γιγαντιαίο κυκλικό λογότυπο του Firefox σε ένα χωράφι με καλαμπόκια στο Όρεγκον.
Η έκταση του λογότυπου καταλαμβάνει 45.000 τετρ. Πόδια και δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 50εκατομυριοστών χρηστών παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Μπράβο!







8. Atlantis?
troktiko    Τα 10 πιο 
παράξενα ευρήματα από το Google Earth!
Μετά από αυτή την ανακάλυψη του Google Earth οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται αν όντως ήταν η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας. Το πλέγμα βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής και οι σημάνσεις πιστεύεται ότι είναι δρόμοι. Η περιοχή λέγεται ότι είναι στο μέγεθος της Ουαλίας. Οι τεχνικοί της Google Earth προσπάθησαν να μειώσουν την δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα, με την αναγγελία ότι το πλέγμα ήταν στην πραγματικότητα ένα ψηφιακό δημιούργημα από τις βάρκες με σόναρ που κάνουν συλλογή δεδομένων για χαρτογράφηση, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν άλλα …




9. Santa
Οι άνθρωποι της google earth ψάχνοντας έπεσαν πάνω σε αυτή την περίεργη ομορφιά. Αυτός ο γιγάντιος Άγιος Βασίλης με το όνομα «ear1grey», καλύπτει μια έκταση 36 μιλίων και βρίσκεται στην Φινλανδία!















10. Fighter Jet in Car Park
Μυστήριο περιβάλλει αυτό που βρέθηκε από το Google Earth και η ερώτηση ψάχνει για απάντηση: γιατί ένα μαχητικό είναι σταθμευμένο σε μια κατοικημένη γειτονιά κοντά στο Παρίσι; Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι πρόκειται για ένα πλήρες μοντέλο μινιατούρα, ενός Mirage 2000, φτιαγμένο από μια κοινότητα του Πανεπιστημίου του Παρισιού, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι είναι ένα παλιό Mirage που στηρίζεται σε ένα παλιό γραφείο Dassault Système.












Πηγή: okokoras.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More