Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

«Δεντρα» ηλιακης ενεργειας στους δρομους της Καμποτζης


«Δέντρα» ηλιακής ενέργειας στους δρόμους της ΚαμπότζηςΤον Αύγουστο που μας πέρασε, η κορεάτικη ομάδα Nothing Design Group και οι αεροπορικές γραμμές Asiana Airlines σε συνεργασία με τον Διεθνή Κορεάτικο Οργανισμό Συνεργασίας (KOICA), ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την δημιουργία ενός συστήματος οδικής φώτισης για την Angkor Wat, μια ιστορική περιοχή της Καμπότζης και πολιτιστική κληρονομιά προστατευμένη από την Unesco.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν μια σειρά από λάμπες για τον φωτισμό αλλά και την αναβάθμιση της εικόνας των δρόμων, που όμως δεν μοιάζουν με καμία από όσες έχετε δει μέχρι τώρα. Οι λάμπες αυτές έχουν το σχήμα δέντρων και ενσωματώνονται άψογα με το περιβάλλον. Λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 240 κιλά, δηλαδή το αντίστοιχο του να φύτευαν 86 πεύκα.
Έτσι πλέον οι κάτοικοι της Angkor Wat δεν έχουν μόνο μια σειρά έργων design να στολίζουν τους δρόμους τους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν με τη χρήση τους στην διάσωση του περιβάλλοντος. Ο δήμαρχος της Αθήνας να ενδιαφέρεται άραγε;

πηγη : queen

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More