Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σηµειωµα ταξιδεψε στη Βαλτικη Θαλασσα επι 24 χρονια

Βερολίνο: Ήταν πέντε χρονών παιδί ο Φρανκ, όταν το 1987 µε τη βοήθεια του πατέρα του έγραψε ένα σηµείωµα, το έβαλε σ’ ένα µπουκάλι και το πέταξε στη Βαλτική Θάλασσα.
«Εάν βρεις αυτό το γράµµα, απάντησέ µου και θα σου γράψω ξανά», διεµήνυε πριν από 24 χρόνια ο νεαρός τότε Γερµανός σε όποιον έβρισκε το µπουκάλι, συµπληρώνοντας ασφαλώς τη διεύθυνσή του.

Πριν από λίγες µέρες, ο 13χρονος Ρώσος Ντανίλ Καρότκι έκανε έναν από τους συνηθισµένους περιπάτους του σε µια τεράστια αµµουδιά (100 χλµ.) του Καλίνινγκραντ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Βαλτικής. Κάποια στιγµή, από µακριά είδε ένα αντικείµενο να λαµπυρίζει. Το πλησίασε και προς έκπληξή του διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα απλό µπουκάλι, αλλά µε περιεχόµενο.
«Μου κίνησε την περιέργεια. Έµοιαζε µε µπουκάλι και φαινόταν πως περιείχε ένα σηµείωµα», λέει σήµερα ο Ντανίλ.

Το άνοιξε προσεκτικά –ήταν τυλιγµένο µε σελοφάν και καλά σφραγισµένο µε γάζα – και το πήγε στον πατέρα του, ο οποίος κατά σύµπτωση γνωρίζει γερµανικά και µπόρεσε να του εξηγήσει το µήνυµα.
Χωρίς να χάσει χρόνο, οΝτανίλ έγραψε στον 29χρονο σήµερα Φρανκ Ουζµπέκ, ο οποίος δεν πίστευε στα µάτια του όταν το έλαβε. Για την ακρίβεια, µε πολύ µεγάλη δυσκολία θυµόταν ακόµη και κατά τη διάρκεια ποιου ταξιδιού είχε πετάξει το µπουκάλι στη θάλασσα. Είναι αδύνατο, υποστηρίζει, το µπουκάλι να άντεξε επί 24 χρόνια στο νερό και θεωρεί πιο πιθανό το ενδεχόµενο να ήταν κρυµµένο στην άµµο, όπου και βρέθηκε.
Από τη στιγµή που ο Φρανκ έλαβε το γράµµα επικοινωνεί τακτικά µε τον Ντανίλ µέσω Ίντερνετ. Και δεσµεύεται πως οπωσδήποτε θα τηρήσει την υπόσχεση να απαντήσει στον Ντανίλ µε γράµµα. «Είναι πραγµατικά µια θαυµάσια ιστορία. Και ποιος ξέρει; Ισως µια µέρα καταφέρουµε να συναντηθούµε και από κοντά».

πηγη: philenews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More