Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι αντρες προτιμουν τις εξυπνες, τολμηρες και σεξι και αποφευγουν τις «πολυ καλες»!

Είστε άτυχες στον έρωτα; Ο φίλος σας δεν θέλει να «δεσμευτεί» σε σοβαρή σχέση ή ο σύζυγός σας, σας συμπεριφέρεται υποτιμητικά; Σύμφωνα με το νέο βιβλίο της Σέρι Άργκοβ, ο λόγος για όλα αυτά τα δεινά δεν είναι άλλος από την... καλοσύνη σας.

«Το να υποχωρείτε συνέχεια δεν θα σας φέρει την αγάπη που αποζητάτε, αλλά το να έχετε τη δική σας ζωή, τους δικούς σας στόχους και θέληση θα το κάνει. Δεν υπάρχει τίποτε πιο θελκτικό για έναν άνδρα από μία γυναίκα που έχει αξιοπρέπεια και είναι υπερήφανη για τον εαυτό της. Παντρεύεται τη γυναίκα που δεν θα γίνει "χαλί" να την πατήσει» λέει η συγγραφέας.

Σύμφωνα με την ίδια, οι άνδρες δείχνουν να προτιμούν πάντα τις πιο έξυπνες, πιο τολμηρές και πιο σέξι γυναίκες, ενώ αποφεύγουν τις πολύ καλές ή όσες δείχνουν να εξαρτούν την ευτυχία τους από εκείνους. Στο «Why Men Marry Bitches» (Γιατί οι άνδρες παντρεύονται τις σκύλες) η κυρία Άργκοβ αποκαλύπτει τους κυριότερους μύθους που περιβάλλουν τις ερωτικές σχέσεις αλλά και το γιατί τα «καλά κορίτσια» πρέπει να αποκτήσουν συμπεριφορά ντίβας - αν φυσικά θέλουν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο

Μύθος Νο 1: Πρέπει να είστε τέλειες.
Οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να είναι τέλειες, όμορφες και πλούσιες για να κερδίσουν τον σεβασμό και την αγάπη που τους αξίζει. Όμως, μας λέει η συγγραφέας, οι άνδρες δεν παντρεύονται τις τέλειες γυναίκες αλλά τις ενδιαφέρουσες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ένας άνδρας γνωρίζει μία γυναίκα που μοιάζει υπερβολικά τέλεια, υπερβολικά γλυκιά ή υπερβολικά συγκαταβατική βαριέται εύκολα με αποτέλεσμα η σχέση να διαρκεί μόλις λίγους μήνες.

Μύθος Νο2: Πρέπει να γίνετε το σεξουαλικό του αντικείμενο
Το καλό σεξ δεν είναι αρκετό για να κερδίσει την καρδιά ενός άνδρα. Απλά επειδή κάποιος κοιμάται μαζί σας δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημαντικό ρόλο παίζει η πρώτη εντύπωση - και αυτή ξεκινάει από τα ρούχα. Τα αποκαλυπτικά ρούχα τραβούν τα βλέμματα αλλά δημιουργούν την εντύπωση στους άνδρες ότι η γυναίκα που τα φοράει είναι «εύκολη», δημιουργώντας τους ανασφάλειες σχετικά με τον αριθμό των εραστών που εκείνη είχε στο παρελθόν.

Μύθος Νο3: Πρέπει να είστε αυτό που θέλει εκείνος
Ξεχάστε τη φράση «Μου αρέσει ό,τι αρέσει σε εσένα». Όταν ένας άνδρας θέλει να είναι μαζί σας, θα δείξει ενδιαφέρον για τα πράγματα που σας αρέσουν και θα προσπαθήσει να τα κάνει πραγματικότητα. Αν καταφέρει να σας κάνει ευτυχισμένη, θα αισθάνεται πιο ασφαλής με τον εαυτό του και με τη σχέση σας. Όλα όσα κάνουν οι άνδρες τα κάνουν για να εντυπωσιάσουν κάποια γυναίκα - γίνετε αυτή η γυναίκα.

Τί θέλουν πραγματικά οι άνδρες

Μην είστε πολύ καλή: Σπάνια οι συγκαταβατικές γυναίκες αρέσουν στους άνδρες για μεγάλο διάστημα.
Παίξτε το άνετη: Δείξτε του ότι σας αρέσει, αλλά μην δείξετε ότι θέλετε να τον «δέσετε». Μην διεκδικήσετε τον ρόλο της συντρόφου, θα το αποζητήσει εκείνος από εσάς.
Μην πάτε αμέσως στο κρεβάτι: Οι άνδρες δεν εκτιμούν τίποτε περισσότερο από αυτό για το οποίο πρέπει να περιμένουν.
Κρατείστε αποστάσεις: Μόλις αρχίσετε και οι δύο να αισθάνεστε άνετα στη σχέση, μην του δείξετε ότι είστε διαρκώς διαθέσιμη. Έτσι ένα «βαρετό» τηλεφώνημα μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον.
Δείξτε ότι έχετε και άλλες επιλογές: Αν πιστέψει ότι μπορεί να φύγετε από τη σχέση οποιαδήποτε στιγμή, θα εκτιμήσει περισσότερο αυτό που έχετε.


Επιστήμη - Υγεία και Οικονομία : Η απώλεια εισοδήματος φέρνει ψυχικές διαταραχές και της θέσης εργασίας πρόωρο θάνατο (ιδίως στους άνδρες), σύμφωνα με νέες μελέτες
Οι άνθρωποι που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές και κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι ανήκουν στην χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά αποπειρών αυτοκτονίας και περισσότερες διαταραχές προσωπικότητας σε σχέση με όσους βρίσκονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια. Μια δεύτερη μελέτη, επίσης καναδική, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%.

Η πρώτη έρευνα, από ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου της Μανιτόμπα, με επικεφαλής τον δρα Τζίτεντερ Σαρίν, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο ψυχιατρικό περιοδικό “Archives of General Psychiatry” του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, οι οποίες επίσης είχαν διαπιστώσει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην απώλεια εισοδήματος ή γενικότερα στα χαμηλά εισοδήματα και στα ψυχικά προβλήματα (χωρίς να αποκλείεται πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, η σχέση να είναι αντίστροφη, δηλαδή άτομα με προϋπάρχοντα ψυχικά προβλήματα να βγάζουν λιγότερα χρήματα).

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 35.000 ενήλικους σε διάστημα τριών ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαμηλότερο εισόδημα (ιδίως αν είναι κάτω από περίπου 15.000 ευρώ το χρόνο) συνδέεται με μια μεγάλη γκάμα ψυχολογικών προβλημάτων, σε σχέση με όσους βγάζουν τουλάχιστον 52.000 ευρώ ετησίως, που εμφανίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα προσωπικότητας, αντικοινωνικότητας κ.α.

Ο βρετανός οικονομολόγος Άντριου Όσβαλντ του πανεπιστημίου του Γουόργουικ, ο οποίος εδώ και χρόνια εξειδικεύεται στη σχέση εισοδήματος και ψυχικής υγείας, σχολίασε ότι η νέα έρευνα ενισχύει την πεποίθηση ότι το χαμηλό εισόδημα προκαλεί περισσότερες ψυχικές και νοητικές διαταραχές (και όχι το αντίστροφο), αν και, όπως είπε, είναι δύσκολο να αποδειχτεί με απόλυτη βεβαιότητα κάτι τέτοιο. «Αυτό που ξέρουμε ότι είναι υπάρχει πολύ στενή συσχέτιση ανάμεσα σε αυτά τα δύο πράγματα», επεσήμανε. Είναι πολύ πιθανό, από την άλλη, πρόσθεσε, ότι όταν αυξάνεται το εισόδημα ενός ανθρώπου, αυτό τον βοηθά να καταπολεμήσει τα όποια ψυχολογικά προβλήματά του, την κατάθλιψή ή το άγχος του, αν και ίσως όχι τις πιο σοβαρές διαταραχές της προσωπικότητάς του.

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνιολογίας Έραν Σορ του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, εξέτασαν (μετα-ανάλυση) μια σειρά από προηγούμενες έρευνες, που αφορούσαν περίπου 20 εκατ. ανθρώπους σε 15 χώρες, τα τελευταία 40 χρόνια. Μεταξύ άλλων, προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν ότι, ανεξάρτητα από τις προόδους στα συστήματα υγείας και πρόνοιας των ανεπτυγμένων κρατών, η σχέση ανάμεσα στην απώλεια της θέσης εργασίας-ανεργίας και τον αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο είναι η ίδια σε όλες τις χώρες.

Για πρώτη φορά, μια μελέτη δείχνει να υπάρχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσα στην ανεργία και τον πρόωρο θάνατο. Οι ερευνητές, σύμφωνα με τον Σορ, απομόνωσαν την επίδραση άλλων προϋπαρχόντων -δυνητικά επιβαρυντικών για την υγεία- παραγόντων (χρόνιες ασθένειες, κάπνισμα, αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών κ.α.) και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχέση ανεργίας-πρόωρης θνησιμότητας ισχύει από μόνη της. Όπως είπαν, η βασική αιτία φαίνεται να είναι το άγχος που προκαλεί η ανεργία και οι συνέπειες της απώλειας της εργασίας για το γενικότερο κοινωνικο-οικονομικό «στάτους» του ανέργου, πράγμα που έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της υγείας του και, τελικά, τον πιθανό πρόωρο θάνατό του.

Η έρευνα βρήκε ότι η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου πολύ περισσότερο στους άνδρες (78%) σε σχέση με τις γυναίκες (37%), ενώ ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός για όσους μένουν άνεργοι πριν τα 50 τους.

πηγη: typos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More